ua en ru

Українські металурги і вугільники 5 липня спробують домовитися щодо коксівного вугілля

Черговий раунд переговорів між представниками вітчизняних металургійних компаній і вугільних підприємств з питання викупу нагромаджених на їх складах великих обсягів коксівного вугілля відбудеться 5 липня 2012 р. Про це повідомив голова асоціації "Укркокс" Анатолій Старовойт, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Старовойта, 26 червня металурги і вугільники провели зустріч у Кабміні під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського, але не досягли компромісу.

Він зазначив, що головна претензія метпідприємств до "Шахті ім.Засядька" - цінова політика. Замість того, щоб знижувати ціну відповідно до кон ' юнктури ринку, "Шахта ім.Засядька" намагається використовувати уряд для "утримання" цін на свій вугілля.

Крім того, металурги вимагають від "Шахти ім.Засядька" більш глибоко збагачення концентрату коксівного вугілля марки Ж і До.

"Справа в тому, що на метпідприємствах масово впроваджуються установки ПУТ, для яких застосовуються підвищені вимоги до вугільної продукції по складу", - зазначив Старовойт.
Що стосується ситуації на "Дзержинскугле", то, за його словами, проблема на цьому підприємстві стала менш гострою завдяки конструктивній позиції металургів, насамперед "Метінвесту". Вугілля "Дзержинскугля" реалізується, запаси цього вугілля на складі скорочуються.

Старовойт також повідомив, що вугілля на Шахті ім. Скочинського" застосовного якості, а тимчасової невелике накопичення цієї продукції на складі пов'язано з графіком роботи шахти і збагачувальних фабрик.

"Весь угольна сладе плюс поточна видобуток будуть повністю реалізовані до кінця літа 2012 р.", - констатував експерт.

За словами народного депутата, голови Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайла Волинця, його колега, нардеп і директор Шахти ім.засядька" Юхим Звягільський вже звернувся до уряду з проханням посприяти збуту вугілля. Тим не менш, за інформацією Михайла Волинця, беззмінний керівник "Шахти ім.засядька" наразі не хоче йти на цінові компроміси з металургами.