ua en ru

Українські АПК і металургія компенсували втрати від зниження експорту в РФ, - "Держзовнішінформ"

Українські агропромисловий комплекс і металургія компенсували втрати від зниження експорту в Росію.

Українські агропромисловий комплекс і металургія компенсували втрати від зниження експорту в Росію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби державного підприємства "Держзовнішінформ".

В першу чергу, за даними ДП, це стало можливим завдяки оперативному переорієнтуванню поставок продукції аграріїв і металургів на інші ринки, зокрема на ринки ЄС і Китаю.

"Так, за підсумками 7 місяців 2014 року, обсяг експорту продукції АПК в країни ЄС зріс на 374 млн дол. і склав більш ніж 2,8 млрд доларів США. А це 15 % зростання, що на тлі нестабільної економічної ситуації та активного збройного конфлікту в Донбасі виглядає більш ніж серйозним показником по галузі. Попереду обробка показників за серпень і вересень, період збирання нового врожаю, де картина може змінитися. Незважаючи на складності, пов'язані з рядом експортерів з конфліктом на сході країни, а також штучними перешкодами для поставок в РФ, АПК продовжує залишатися флагманом в експорті України", - впевнений керівник відділу агропромислового комплексу "Держзовнішінформу" Антон Порембський.

Інша ситуація з експортом продукції металургійного комплексу.

"Конфлікт на сході країни безпосередньо вплинув на весь виробничий ланцюжок підприємств ГМК та експорт їх продукції. На сьогодні зупинена робота 7 металургійних підприємств. Однак якщо говорити про результати роботи експортерів за перші 7 місяців поточного року, є і дуже знаковий показник, що вселяє оптимізм. Це зростання майже на 21% експорту продукції металургійного комплексу в країни ЄС, з показником в 2 864 млн дол. США, що значно компенсувало просідання ринку по поставкам в РФ", - зазначив керівник відділу аналізу ринків чорної металургії "Держзовнішінформу" Олександр Шейко.

Нагадаємо, торговий представник, заступник міністра економічного розвитку України Валерій П'ятницький заявив, що Україна компенсувала падіння експорту на російський ринок більш ніж на 50%.