ua en ru

Українські аграрії залучили кредитів на майже 3 млрд грн

У 2013 р. вітчизняні сільгоспвиробники залучили майже 3 млрд грн кредитних коштів, що на 908,1 млн грн більше, ніж у 2012 р. Зокрема, кредитними коштами скористалися 910 підприємств агропромислового комплексу, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Українські аграрії продовжують залучати кредитні кошти на потреби власного бізнесу. І це є необхідним джерелом фінансування вітчизняного сільськогосподарського виробництва. Так, за оперативними даними регіонів, станом на 29 березня аграрії залучили 2,9 млрд грн кредитних коштів, тобто на 908,1 млн грн більше, ніж на відповідну дату 2012 р. Всього скористалися кредитними коштами 910 підприємств АПК», - зазначив Присяжнюк.

Міністр поінформував, що найбільші обсяги кредитів залучено сільгосппідприємствами Миколаївській області - 368,3 млн грн, Дніпропетровській - 317,9 млн грн, Київській - 231,7 млн грн і Харківській - 219,3 млн грн.

Присяжнюк додав, що сільгоспвиробники активізували залучення коштів для фінансування весняно-польових робіт. Із загального обсягу залучених коштів банківські кредити становлять близько 2 млрд грн.

«Приємно відзначити, що саме підприємства аграрного сектора демонструють високі показники повернення ставок за кредитами. Вони повертають 95% усіх взятих в комерційних банках і кредитних спілках кредитів. Звичайно, це дуже високий показник. Тому кредиторам вигідно працювати з аграріями», - підкреслив Микола Присяжнюк.