ua en ru

Українська митниця перейшла на експортно-імпортний режим роботи з Кримом

Українська митниця з 27 вересня 2014 р. перейшла на режим роботи з Кримом в такому форматі, в якому працює з іноземними державами.

Українська митниця з 27 вересня 2014 р. перейшла на режим роботи з Кримом в такому форматі, в якому працює з іноземними державами. Про це в ході прес-конференції в Києві заявив голова митної служби України Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українська митниця, починаючи з 00:00 суботи, працює на кордоні Херсонської областей та Криму, а ми ніколи не визнаємо, що Крим не є територією України, в режимі, який відповідає режиму функціонування міжнародних пунктів пропуску... На товари, які переміщуються в Крим, на територію півострова, складається відповідна декларація. Якщо вони переміщуються на територію Криму - це експортна декларація переміщення в режимі експорту довільній економічної зони. Якщо товари переміщуються з кримської території, то на ці товари складається декларація імпорту, ввезення на територію України", - заявив Макаренко.

"У суботу на Чонгарском напрямку ми мали близько 400 вантажівок, сьогодні вранці - 150. Складені перші вантажні митні декларації - це 120 вантажних митних декларацій, які складаються суб'єктами зовнішньо-економічної діяльності", - додав Макаренко.

За його словами, з 1 жовтня Росія вводить також декларування товарів, транспортних засобів, інших предметів при в'їзді/виїзді з Криму.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1636-VII "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України".