ua en ru

Українська сторона в ТКГ вимагає припинити постачання зброї на окупований Донбас

Українська сторона в ТКГ вимагає припинити постачання зброї на окупований Донбас Фото: Дарка Оліфер (youtube.com-ictv)

Українська сторона наголошує на необхідності безперешкодного доступу місії ОБСЄ до всієї території ОРДЛО

Українська сторона в тристоронній контактній групі у Мінську (Білорусь) вимагає припинити постачання зброї на окупований Донбас. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона вкотре озвучила вимогу припинити постачання озброєнь та боєприпасів на непідконтрольну Україні частину Донбасу і вивести з території Донбасу зброю та російські військові формування", - написала вона.

Крім того, Оліфер зазначила, що українська сторона наголошує на необхідності безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО включно із непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону.

"Окремо українська сторона висловила обурення обстрілом безпілотного літального апарату СММ ОБСЄ, яке мало місце на непідконтрольній Україні частині Донбасу 9 лютого 2018 року. Безпека патрулів місії - важлива складова мирного врегулювання, агресія та насильство по відношенню до спостерігачів ОБСЄ є неприпустимим", - додала вона.

Попри домовленості щодо «Різдвяного перемир'я», ми з тривогою констатуємо зростання кількості обстрілів, в т.ч. з застос...

Опубліковано Даркою Оліфер 14 лютого 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську проходило засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу.