ua en ru

Українська сторона у ТКГ пропонує узгодити остаточні деталі обміну заручниками 20 грудня

Українська сторона у ТКГ пропонує узгодити остаточні деталі обміну заручниками 20 грудня Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Україна підтвердила готовність до звільнення заручників до новорічних і різдвяних свят

Українська сторона у тристоронній контактній групі у Мінську (Білорусь) пропонує провести 20 грудня 2017 року скайп-конференцію, щоб узгодити остаточні деталі обміну заручниками. Про це у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Українська сторона запропонувала 20 грудня провести скайп-конференцію, аби, нарешті, узгодити остаточні деталі", - написала вона, повідомляючи про підсумки скайп-конференції гуманітарної підгрупи по звільненню заручників, яка відбулася сьогодні.

Так, Геращенко зазначила, що Україна підтвердила готовність до звільнення заручників до новорічних і різдвяних свят.

"Сподіваюся, ми виходимо на фінішну пряму. Разом з тим, від представників ОРДЛО в останні дні, 14-15 грудня, мінська група отримала ще додаткові списки з вимогою обов'язково включити цих людей до списків на звільнення, і це, по суті, вносить серйозну сум'ятицю в визначення дати обміну. І по суті веде до зриву процесу", - написала вона.

За словами Геращенко, попри визначені зазделегідь принципові питання порядку денного, Україна сьогодні так і не отримала відповіді на питання щодо верифікації людей, які відмовляються бути переміщеними в ОРДЛО, і їхати на лінію зіткнення для верифікації.

"ОРДЛО, по суті, наполягає на тому, щоб українська сторона тягла на лінію зіткнення вільних людей. РФ також заявила, що як ми не притягнемо всіх 306 осіб на лінію зіткнення: і вже звільнених, і тих, хто не бажає переміщатися ні за що, від кого є відповідні заяви і чиї адвокати відповідно звільнилися - звільнення не буде", - написала вона.

Сьогодні відбулася скайп- конференція гуманітарноі підгрупи по звільненню заручників і утримуваних. Украіна підтверди...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 18 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обмін полоненими на Донбасі може відбутися до 25 грудня.