ua en ru

Українська сторона СЦКК продовжить свою діяльність у звичайному режимі, - МЗС

Українська сторона СЦКК продовжить свою діяльність у звичайному режимі, - МЗС Фото: МЗС (РБК-Україна)

Вихід РФ з СЦКК впливає на безпеку міжнародних спостерігачів на Донбасі

Українська сторона Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК) продовжить свою діяльність у звичайному режимі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України в Facebook.

"Українська частина СЦКК продовжить свою діяльність у звичайному режимі, працюючи із Спеціальною моніторинговою місією Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) у двосторонньому форматі і докладаючи всі зусилля для забезпечення безпеки персоналу місії при здійсненні нею моніторингу ситуації в рамках свого мандата", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, вихід російської сторони з СЦКК розцінюється як чергова провокація, яка істотно підриває мінські домовленості, і показує прагнення зняти з себе будь-яку відповідальність, як сторони конфлікту, за наслідки збройної агресії проти України.

Так, своїм рішенням Кремль значно підвищує безпеку ризиків для СММ ОБСЄ, у тому числі з метою нав'язування Україні та її міжнародним партнерам неприйнятного варіанти розміщення миротворців Організації об'єднаних націй на Донбасі.

"Україна звертається до міжнародних партнерів з проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль з метою уникнення кроків, здатних призвести до зриву мінських домовленостей", - підсумували в МЗС.

Заява МЗС України у зв'язку з одностороннім рішенням #РФ про виведення військовослужбовців збройних сил РФ зі складу #СЦ...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine 18 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МЗС Росії заявили про виведення російських військових зі складу СЦКК.