ua en ru

Українська сторона СЦКК попереджає про загрозу припинення водопостачання на Донбасі

Українська сторона СЦКК попереджає про загрозу припинення водопостачання на Донбасі Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

"Влада" ОРДО демонструє небажання вирішувати нагальні проблеми у відновленні інфраструктури Донбасу

Більшість території Донбасу може залишитися без водопостачання через дії окупаційної "влади" окремих районів Донецької області. Про це попереджає українська сторона Спільного центру по контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Українська сторона СЦКК інформує, що через аварійний стан об’єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу можливе припинення водопостачання на більшості території Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 26 січня внаслідок у обстрілу бойовиками насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу було пошкоджено систему охолодження одного з двох трансформаторів, що призвело до критичного 50%-го зниження надійності об’єкта в цілому.

Як повідомляється, через найменший збій у роботі системи електрозабезпечення може відбутися повна зупинка насосної станції. Це призведе до припинення водопостачання Волноваського, Красноармійського, Добропільського районів, міста Донецьк (Куйбишевський, Кіровський, Петровський, Ленінський райони), Авдіївка, Маріуполь, Волноваха, Красноармійськ, Докучаєвськ та інші міста і селища (усього 49 населених пунктів) з населенням більше 1,3 млн осіб.

Українська сторона не може провести ремонтні роботи без надання гарантій безпеки з боку ОРДО. Відповідні запити бойовикам направлялись двічі: 26 січня та 30 січня, проте відповіді на них не надходили.

"Окупаційна влада ОРДО вкотре демонструє небажання вирішувати нагальні проблеми у відновленні інфраструктури Донбасу, завчасно створюючи передумови виникнення аварійних ситуацій, наслідки яких передбачити важко по обидві сторони лінії розмежування сторін", - зазначають у СЦКК.

Українська сторона СЦКК: окупаційна влада ОРДО може залишити без води більшість території Донбасу Українська сторона СЦ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 5 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона СЦКК заявляла, що Донбас зараз перебуває на межі екологічної катастрофи.