ua en ru

Українська сторона в Мінську знову вимагала скасувати "націоналізацію" підприємств Донбасу

Українська сторона в Мінську знову вимагала скасувати "націоналізацію" підприємств Донбасу Фото: Дарка Оліфер

Сьогодні в Мінську пройшла зустріч контактної групи щодо Донбасу

Українська сторона в рамках засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську (Білорусь) в черговий раз вимагала скасувати "націоналізацію" підприємств на окупованому Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар представники України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Україна знову визначила свою позицію: визнання Росією документів, виданих нелегітимними владою ОРДЛО; рейдерське захоплення підприємств, які належать державі Україна, так і приватним українським і європейським компаніям; встановлення псевдокордонів в ОРДО - такі рішення змусили Україну ввести обмеження вантажів через лінію дотику. Ми вимагаємо скасування вказані дії і повернення підприємств їх законним власникам", - написала вона.

Крім того, Оліфер повідомила, що в рамках засідання підгрупи з безпеки українська сторона висловила стурбованість постійними погрозами та актами агресії по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

"Повне припинення вогню, виведення російських формувань та зброї - тільки після цього можна переходити до вирішення політичних питань", - додала вона.

Тристороння контактна група підтвердила свою відданість рішенням від 29 березня 2017 року про виконання раніше прийняті...

Опубліковано Darka Olifer 12 квітня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську пройшла зустріч контактної групи щодо Донбасу.