ua en ru

Українська сторона готова розпочати роботи по створенню лінії розмежування в зоні АТО за умови припинення вогню бойовиками, - РНБО

Українська сторона готова розпочати роботи по створенню лінії розмежування в зоні АТО за умови припинення вогню бойовиками, - РНБО
Українська сторона готова приступити до робіт по створенню лінії розмежування в зоні антитерористичної операції, як тільки буде припинений вогонь з боку бойовиків.

Українська сторона готова приступити до робіт по створенню лінії розмежування в зоні антитерористичної операції, як тільки буде припинений вогонь з боку бойовиків. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Представники спільної групи, в яку входять російські і українські офіцери і представники ОБСЄ, поки не можуть приступити до роботи на цих ділянках, так як там бойові дії загрожують їх життя. Тим не менше ми сподіваємося, що з часом нам вдасться встановити режим повного припинення вогню і міжнародна робоча група зможе приступити до роботи по розмежуванню і спостереження за діями обох сторін", - заявив Лисенко.

За словами спікера РНБО, українська сторона готова розпочати роботи по розмежуванню вже сьогодні, якщо бойовики почнуть дотримуватися режиму припинення вогню.

Нагадаємо, 16 жовтня в РНБО повідомили, що сили антитерористичної операції будуть відводити від розмежувальних ліній тільки важке озброєння.