ua en ru

Українська сторона вже 2 місяці очікує відповіді РФ у питанні щодо обміну заручників, - Геращенко

Українська сторона вже 2 місяці очікує відповіді РФ у питанні щодо обміну заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Українська сторона у Мінську закликала негайно розблокувати звільнення заручників

Українська сторона вже 2 місяці очікує відповіді Російської Федерації у питанні щодо обміну заручників. Про це у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

Так, за словами Геращенко, у рамках засідання гуманітарної підгрупи, українська сторона закликала негайно розблокувати звільнення заручників.

"Вже давно завершилася верифікація осіб, які ні за які коврижки не бажають переміщатися в ОРДЛО. Верифікація називалася як передумова звільнення, й ми апелюємо до ОБСЄ так само закликати всі сторони негайно розблокувати процес звільнення заручників. Вже 2 місяці ми очікуємо відповіді РФ і контрольованих ними ОРДЛО на цілком конкретну пропозицію передачі 313 осіб на 88 заручників, яких підтвердили ОРДЛО", - написала вона.

Крім того, Геращенко зазначила, що українська сторона наполягає, щоб координатор ОБСЄ займав більш активну, а не спостережну позицію, в звільненні заручників.

Головними темами гуманітарної підгрупи сьогодні було невідкриття КПВВ " Золоте" й гуманітарна ситуація в Станиці Лугансь...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 27 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна закликала представника ОБСЄ відвідати заручників на Донбасі.