ua en ru

Українська розвідка встановила факти руйнування об’єктів інфраструктури Донбасу військовими РФ

Українська розвідка встановила факти руйнування об’єктів інфраструктури Донбасу військовими РФ Фото: глава Міноборони України Степан Полторак

Зокрема, військові РФ розкрадають промислові об'єкти Донбасу

Українська розвідка встановила факти мародерства та руйнування об'єктів інфраструктури Донбасу військовими Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Продовжуються випадки мародерства з боку російських військовослужбовців та свідомого руйнування об'єктів інфраструктури Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 22 лютого військовослужбовці ЗС РФ демонтували металеві конструкції колишньої оптової бази "Рондо" (м. Горлівка, вул. Первомайська 50) та намагались збути їх як металобрухт.

Окрім цього, 23 лютого через пункт пропуску "Ізварине" на територію РФ виїхало вісім великогабаритних вантажівок з металобрухтом, здобутим шляхом розкрадання промислових об'єктів Донбасу.

Окрім цього, повідомляється, що на Донбасі тривають масові звільнення особового складу військових РФ.

"З огляду на можливість відновлення активних бойових дій, тривають масові звільнення особового складу з'єднань та частин 1 АК. 22 лютого ц.р. ще шість військовослужбовців 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) написали рапорти на звільнення з подальшим поверненням до Росії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ направила на Донбас загін ГРУ та ФСБ чисельністю близько 150 осіб для проведення "чисток".