ua en ru

Українська розвідка за останні роки в десятки разів підвищила ефективність, - Порошенко

Українська розвідка за останні роки в десятки разів підвищила ефективність, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Стратегічним завданням ГУР є реформування розвідки

Президент України Петро Порошенко заявив, що українська розвідка за останні роки в десятки разів підвищила ефективність. Про це повідомляє прес-служба глави за результатами урочистостей з нагоди 25-ї річниці воєнної розвідки України.

"Перед ГУР стоїть стратегічне завдання - реформувати військову розвідку таким чином, щоб впровадити новітні технології і стандарти наших євроатлантичних партнерів", - заявив Порошенко.

За його словами, вже сьогодні військові розвідники мають новітню техніку, програмне забезпечення, яких ще 2-3 роки тому не було.

"Нові безпілотні літальні апарати, засоби радіоелектронної боротьби, озброєння розвідників дали їм можливість в рази, якщо не в десятки разів, підвищити ефективність їхньої роботи", - резюмував глава України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що політико-дипломатичний шлях у питанні повернення окупованих територій України є пріоритетним.

"Чи ми можемо забрати Крим в Росії силою? Реалістично - ні. Чи піде вона звідти сама? Ні, на жаль. Але ми можемо створити умови, коли Крим стане для Москви непідйомним тягарем. Так, злодій іноді викидає вкрадене, коли воно починає йому пекти. Ми повинні створити всі умови, щоб йому запекло", - заявив президент.