ua en ru

Українська розвідка констатує загострення криміногенної обстановки на Донбасі

Українська розвідка констатує загострення криміногенної обстановки на Донбасі Фото: глава Міноборони Степан Полторак

Російське командування продовжує перешкоджати діяльності місії ОБСЕ

Українська розвідка констатує загострення криміногенної обстановки на окупованій території Донецької області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Чергового загострення набула криміногенна обстановка на окупованій території Донецької області. 21 грудня цього року у Шахтарську було розстріляно автомобіль так званого "прокурора" міста Єнакієве. Того ж дня у Донецьку підірвано будівлю "Управління по боротьбі з організованою злочинністю", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що командування російських окупаційних військ продовжує перешкоджати діяльності представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з метою приховування фактів обстрілів підконтрольних територій, у яких вони звинувачують сили АТО.

"Командир 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК, під приводом "заходів з розмінування нерозірваних мін", заборонив доступ міжнародних спостерігачів до населеного пункту Зайцеве. При цьому, для отримання дозволу на проїзд до району лінії зіткнення, сепаратисти вимагають від співробітників ОБСЄ присутності супроводжуючої особи від командування 1 АК, яка встановлює маршрут руху (в обхід місць прихованого зберігання забороненого озброєння)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики всупереч домовленостям про режим "повної тиші" продовжують обстрілювати сили АТО.