ua en ru

Українська "Мілкіленд" планує придбати або побудувати завод в РФ

Один з найбільших виробників сиру в Україні компанія "Мілкіленд" повідомила про намір направити більшу частину залучених від проведення підготовлюваного IPO коштів - 40-60 млн євро - на покупку або будівництво сироробного підприємства в Центральному окрузі Росії, пише "Комерсант-Україна".
Компанія "Мілкіленд" має намір придбати або побудувати сироробний завод в Росії виробничою потужністю 15-20 тис. т продукції на рік за 40-60 млн євро, говориться в проспекті IPO, опублікованому вчора на Варшавській фондовій біржі (ВФБ). Провести IPO планується до кінця листопада, виручивши від продажу 22% акцій 72 млн євро.
Зараз "Мілкіленд" не веде переговорів про угоду щодо купівлі російського підприємства, але планує, що вона буде здійснена до кінця 2011 р., уточнив основний власник компанії Анатолій Юркевич. За його словами, "Мілкіленд" зацікавлений у придбанні або будівництві підприємства в Центральному окрузі Росії, де купівельна спроможність населення вище, ніж в інших регіонах. Зараз сире молоко в Росії в середньому на 15-20% дорожче, ніж в України, тому на новому підприємстві будуть виготовлятися сири в ціновому сегменті "середній плюс". Сири в категорії "середній" і "середній мінус" "Мілкіленд" продовжить імпортувати зі своїх підприємств в Україні.
"Мілкіленд" вже володіє одним підприємством із виробництва цільномолочної продукції в Росії - Останкінський молочний комбінат.