ua en ru

Українська інвесткомпанія SP Advisors купила частку британського брокера BIAL

Українська інвестиційна компанія SP Advisors завершила операцію з купівлі пакету акцій британського брокера Beaufort Associates International Limited (BIAL).

Українська інвестиційна компанія SP Advisors завершила операцію з купівлі пакету акцій британського брокера Beaufort Associates International Limited (BIAL). Про це повідомляє прес-служба інвесткомпанії.

Крім того, SP Advisors і Beaufort Securities (підрозділ BIAL) уклали угоду про стратегічне партнерство, що посилить позитивний ефект операції.

Наявність у Beaufort повного переліку ліцензій для брокерської та фінансової діяльності на лондонських фондових майданчиках дозволить SP Advisors сконцентрувати портфель послуг, традиційно надаються кількома инвестконсультантами. В результаті корпоративні клієнти SP Advisors, планують лістинг на Лондонській фондовій біржі (LSE) або її альтернативному майданчику AIM LSE, зможуть підготувати і провести розміщення без пошуку та залучення інших інвестиційних радників. Позитивні зміни також торкнуться процесу підписки британських інвесторів на придбання акцій українських компаній. Цінні папери емітентів з України тепер можуть бути запропоновані не тільки інвестфондам, але і більш ніж 24 тис. рітейлових інвесторам, що є частиною клієнтської мережі Beaufort. Клієнти SP Advisors також отримують доступ до великого кліринговому центру, що діє у складі Beaufort Securities. Це значно знизить їх комісійні витрати, пов'язані з торгівлею цінними паперами.

"Дана угода створює значну синергію обом компаніям. Значна база інвесторів-фізосіб компанії Beaufort стане серйозною підмогою для українських емітентів в Лондоні. Саме роздрібні інвестори підтримують щоденну активність торгів і ліквідність цінних паперів на біржових майданчиках, оскільки фонди займають переважно консервативну позицію і інвестують на довгостроковий період. З цієї причини під час IPO лід-менеджери намагаються продати 8-10% акцій нової емісії саме фізособам. У свою чергу завдяки нашій співпраці компанія Beaufort отримає доступ до компаній - потенційних емітентів з України, Грузії та інших країн Східної Європи, а також професійну експертизу в цьому регіоні", - прокоментував генеральний директор SP Advisors Нік Піацца.

"Ми давно розглядали питання експансії на ринки Східної Європи, і раді появі партнера в особі SP Advisors. Впевнений, що наша співпраця відкриє британський фондовий ринок нових емітентів з України. Отримана в результаті співробітництва формула дозволяє об'єднати на одній платформі роздрібних та інституційних інвесторів, а також спростити компаній зі Східної Європи прямий вихід на Лондонську фондову біржу", - додав генеральний директор Beaufort Securities Танвиер Малік.