ua en ru

"Українська біржа" виключає з лістингу акції 13 емітентів

"Українська біржа" виключає з лістингу акції 13 емітентів Фото: 13 підприємств ГМК виключені з біржових списків УБ

Зі списку виключаються підприємства гірничо-металургійного комплексу

Фондова біржа "Українська біржа" (УБ) з 1 липня припинить торгівлю цінними паперами 13 емітентів. Всі підприємства, що виключаються із біржового списку, належать до гірничо-металургійному комплексу. Про це повідомляється на сайті УБ.

Так, з 1 липня припиняється торгівля акціями Авдіївського коксохімзаводу" (AVDK), "Азовсталі" (AZST), "Єнакіївського метзаводу" (ENMZ), "Харцизького трубного заводу (HRTR), "Північного Гзк" (SGOK), "Центрального Гзк" (CGOK), "Інгулецького Гзк" (IGOK), "Маріупільського металургійного комбінату ім. Ілліча" (MMKI), "Євраз-Дніпровський металургійний завод" (DMZP), "Євраз Суха Балка" (SUBA), "Євраз Баглийкокс" (BKOK), "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" (SHKD), "Запоріжкокс" (ZACO).


Як пояснює прес-служба біржі, таке рішення було прийнято у зв'язку зі зміною типу акціонерних товариств з публічного (ПАТ) на приватне (ПРАТ) та на виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів".

Останнім днем, коли можливе укладення угод і виконання зобов'язань за раніше укладеними угодами з зазначеними акціями, є 30 червня 2016 року, - повідомляє прес-служба майданчика.

Як повідомлялося, раніше "Українська біржа" виключила "Азовсталь" і Авдіївський КХЗ з індексу акцій.