ua en ru

Українська асоціація власників зброї наполягає на легалізації вогнепальної зброї

Українська асоціація власників зброї звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням терміново створити робочу групу з фахівців, депутатів Верховної Ради України та представників зброярської громади для обговорення Законопроекту "Про цивільну зброю і боєприпаси" та відповідного Проекту змін до ст. 27 Конституції України. Про це йде мова у відкритому зверненні членів Української асоціації власників зброї до Президента.

"Нині держава практично втратила контроль за обігом зброї серед населення, і очевидно, така ситуація буде погіршуватись. Тому сьогодні питання легального володіння зброєю законослухняними громадянами є питанням збереження життя українців. Ми рішуче наполягаємо: влада має розглянути і, нарешті, ухвалити Законопроект "Про цивільну зброю і боєприпаси" та зміни до ст.27 Конституції України. Часу для зволікання більше немає", - заявив голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

Учайкін наголосив на необхідності надати легітимні можливості для гарантованого кожному громадянинові Конституцією України права на захист свого життя та здоров'я, а також життя та здоров'я інших людей, житла та власності, конституційних прав і свобод, а також для захисту від узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет та територіальну цілісність України - в тому числі, й за допомогою вогнепальної зброї.

"Водночас, держава має жорстко контролювати володіння та використання зброї - і Закон України "Про цивільну зброю і боєприпаси" створить засади для реалізації як права, так і відповідальності. Головним завданням робочої групи має стати якнайшвидша підготовка цих документів до внесення на розгляд Верховною Радою України", - підкреслив Учайкін.