ua en ru

В Україні запустили пілотний проект з протидії домашньому насильству

В Україні запустили пілотний проект з протидії домашньому насильству Фото: українська поліція (oda.zt.gov.ua)

Проект стартував у Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси та Сєвєродонецьку

В Україні одночасно в Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси і Сєвєродонецьку стартував пілотний проект з протидії домашньому насильству. Про це йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики України.

Повідомляється, що сьогодні відбулася презентація початку роботи мобільних груп "ПОЛІНА" - поліцейської мережі протидії домашньому насильству. Планується, що до середини наступного року проект пошириться на всю Україну.

Також повідомляється, що міністерство напрацювало законопроекти про протидію домашньому насильству і створило створено 26 мобільних бригад, які вже працюють на сході країни. Також функціонують "гарячі лінії", куди можуть звернутися громадяни, які стали жертвами домашнього насильства або торгівлі людьми.

"Все це в комплексі дозволить підвищити рівень довіри суспільства до представників держави, а головне - збільшити кількість звернень і зареєстрованих випадків домашнього насильства. Суспільство має знати правду, а спеціальні служби повинні оперативно реагувати і відповідним чином діяти", - зазначила заступник глави Мінсоцполітики Наталія Федорович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС запустить мобільні групи з протидії домашньому насильству.