ua en ru

В Україні заборонили ще 14 російських телеканалів

В Україні заборонили ще 14 російських телеканалів Фото: засідання Нацради з телерадіомовлення (прес-служба регулятора)

Основна причина - трансляція комерційної реклами

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 березня розглянула результати моніторингу ряду іноземних телевізійних програм і вирішила вилучити з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України, 14 російських телеканалів. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Нацтелерадіо.

Як зазначається, основна причина - трансляція комерційної реклами.

Вилучено, зокрема, такі телепрограми: "Радость моя", "Музыка Первого", Осеап-TV, HD Life, "ТДК (Телевизионный Дамский Клуб)", "24 Док", "Детский", STV, "Индия ТВ", "Здоровое телевидение", "Ля-минор ТВ", "Еврокино", Drive і "Мать и дитя".

За даними регулятора, усі зазначені іноземні програми мають юрисдикцію Російської Федерації, яка не є членом Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Відповідно до частини дев'ятої статті 13 закону України "Про рекламу", трансляцію (ретрансляцію) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію держав-членів Європейського союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, заборонено.

Проте на всіх цих каналах, крім "Еврокино", Drive і "Мать и дитя", транслювалася комерційна реклама. Крім того, на деяких з них зафіксовано й інші порушення українського законодавства.

Рішення Нацради про вилучення з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України, 14 російських телеканалів набуде чинносты за місяць від дня його оприлюднення.

Нацрада на засіданні 17 березня, розглянувши результати моніторингу низки іноземних телевізійних програм, вирішила вилуч...

Опубліковано Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 17 березень 2016 р.

Нагадаємо, представники сфери платного телебачення України закликали регулятора заборонити російські канали в Інтернеті і на супутнику.

Раніше в лютому в Україні заборонили ще 15 російських каналів.