ua en ru

В Україні зафіксовані факти вилучення близько 80 нових психоактивних речовин, - поліція

В Україні зафіксовані факти вилучення близько 80 нових психоактивних речовин, - поліція Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Наразі розроблено порядок віднесення нових психоактивних речовин до аналогів наркотиків і психотропів

В Україні зафіксовані факти вилучення близько 80 нових психоактивних речовин. Про це заявив голова департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Андрій Кіхтенко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Останнім часом в Україні зафіксовані факти вилучення близько 80 нових психоактивних речовин, які досі не включені в список заборонених. Це дуже багато", - заявив він.

За словами Кіхтенка, наразі розроблено порядок віднесення нових психоактивних речовин до аналогів наркотиків і психотропів.

"Ми розробили порядок віднесення нових психоактивних речовин до аналогів наркотиків і психотропів, тобто, встановлення єдиного порядку включення їх у список заборонених. Тому що якщо ми затримаємо наркозлочинця, вилучимо у нього НПР, а за результатами експертизи з'ясується, що воно не віднесено до заборонених речовин, то у нас не буде підстав цю людину притягнути до кримінальної відповідальності", - зазначив він.

Наразі відповідний документ, за словами Кіхтенка, погоджено з необхідними відомствами і найближчим часом його буде направлено в Міністерство юстиції.

"Вже погодили проект розробленої нами інструкції у рамках міжвідомчої групи спільно з Міністерством охорони здоров'я, Держслужбою України з лікарських засобів та контролю над наркотиками і СБ. Найближчим часом цей документ буде направлено в Міністерство юстиції. Будемо сподіватися, що все ж таки цьогоріч ці починання будуть реалізовані. Адже тоді ми зможемо максимально швидко встановити державний контроль над тими речовинами, які ще знаходяться у "легальному" обороті", - повідоми Кіхтенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Києвом поліція ліквідувала нарколабораторію.