ua en ru

В Україні захворюваність на грип на 20% перевищила рівень минулого року

В Україні захворюваність на грип на 20% перевищила рівень минулого року Фото: найвищий показник зареєстровано у Київській області

В Україні понад 472 тис. людей перехворіли на грип та ГРВІ

В Україні захворюваність грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) на 20% перевищила рівень минулого року. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я України.

Повідомляється, що рівень захворюваності в епідемічному сезоні 2016-2017 років майже на 20% перевищує торішні показники аналогічного періоду. Зокрема, в нинішньому епідсезоні вже зареєстровано понад 472 тис. хворих на грип і ГРВІ.

"За період з 3 по 23 жовтня за оперативними даними територіальних органів охорони здоров'я перехворіли 1,1% населення. Діти у віці до 17 років складають 70,1% від загальної кількості хворих", - йдеться в повідомленні.

Також у МОЗ зазначили, що за минулий тиждень темп приросту захворюваності зріс, проте в жодному з регіонів показники не перевищують епідемічні пороги. Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Київській області - 699,5 на 100 тис. населення.

Всього в Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з грипом та ГРВІ майже 14 тис. осіб, з них 80,3% складають діти віком до 17 років.

Нагадаємо, у МОЗ обіцяють, що вакцини від грипу з'являться в аптеках і лікарнях до листопада.