ua en ru

В Україні виконується не більше 30% судових рішень, - Мін'юст

В Україні виконується не більше 30% судових рішень, - Мін'юст Фото: Гія Гецадзе

Відсутність гарантій виконання рішень суду стримує інвесторів від роботи в Україні, - Гецадзе

В Україні виконується не більше 30% судових рішень. Про це заявив заступник міністра юстиції Гія Гецадзе, передає прес-служба відомства.

Заступник міністра зазначив, що зараз в Україні виконується не більше 30% судових рішень, і причиною цього є низький рівень контролю за роботою виконавців, а також відсутність мотивації.

"У рамках пілотного проекту ми безпосередньо прив'язали винагорода виконавця до обсягів проданої на торгах арештованого майна з відкритого виробництва. Це дозволить поліпшити ситуацію з виконанням судових рішень, а також поліпшити позиції України в інвестиційних рейтингах, у тому числі Doing Business. Адже саме відсутність гарантій виконання рішень суду стримує багатьох інвесторів від роботи в нашій країні. І ці поліпшення неможливі без технічного забезпечення", - сказав Гецадзе.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України розробило два законопроекти для вирішення запровадження в Україні змішаної системи виконання судових виробництв і планує впровадити приватних виконавців до кінця 2015 р.