ua en ru

Україні важливо показати прогрес у євроінтеграції вже в травні, - Томбінські

Україна має показати прогрес у виконанні умов та рекомендацій для підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом в травні поточного року. Про це заявив посол Європейського Союзу Ян Томбінські на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Крайній строк - це листопад, адже саме у листопаді заплановане підписання угоди про асоціацію, а не у травні, чи червні. Однак чому ми говоримо про травень, чи червень як перший етап. Тому що у Європейському союзі існують певні внутрішні процедури... Хоч ми і говоримо про підписання угоди про асоціацію у листопаді, важливо показати прогрес вже в травні", - заявив Томбінські.

За його словами, важлива суттєву роль буде відігравати звіт місіїпредставників ЄС Пета Кокса і Олександра Квашневського.

"Вони підготують свій звіт у середині квітня, який буде присвячений питанню вибіркового правосуддя. Після цього відбудеться публічне обговорення цього звіту. І дуже багато залежить від того, які висновки будуть зроблені у цьому звіті і яку оцінку надасть ця місія", - додав Томбінські.

Читайте також: Україна не використовує можливості для отримання фінансування від ЄІБ, - Томбінські.