ua en ru

В Україні посилили відповідальність за паркування на місцях для осіб з інвалідністю

В Україні посилили відповідальність за паркування на місцях для осіб з інвалідністю Фото: парковка для водіїв з інвалідністю (facebook.com/patrolpolice)

Сума штрафу за порушення закону складає від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

З сьогоднішнього дня, 26 жовтня, вступив в дію закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинки, стоянки транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю". Про це повідомляє пресс-служба поліції.

Так, згідно з цим законом, водії з інвалідністю, або ті водії, які перевозять інваліда, мають право на безкоштовну зупинки, стоянки або паркування своїх автомобілів.

Наголошується, що ці транспортні засоби обов'язково повинні бути позначені розпізнавальним знаком "Водій з інвалідністю".

Також наголошується, що власники майданчиків для паркування мають облаштувати місця для безкоштовного паркування водіїв з інвалідністю - не менше 10% від загальної кількості місць, а у разі малої кількості паркувальних місць - не менше одного такого місця.

Наголошується, що за зупинку або стоянку транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволена зупинка або стоянка тільки транспортних засобів, якими керують водії із інвалідністю або водії, які перевозять людей з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака "Водій з інвалідністю" передбачається штраф у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 - 1700 гривень)

Нагадаємо, раніше голова Національної поліції Сергій Князєв розповів, що з 26 жовтня 2017 року посилять відповідальність за паркування на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.