ua en ru

В Україні за три місяці зафіксовано 32 порушення прав журналістів та активістів, - ООН

В Україні за три місяці зафіксовано 32 порушення прав журналістів та активістів, - ООН Ілюстративне фото (flickr.com/european_parliament)

Крім того, в ООН заявили про відсутності прогресу у розслідуванні вбивств Шеремета та Бузини

В Україні за три місяці зафіксовано 32 порушення прав журналістів та активістів. Про це йдеться у доповіді управління ООН з прав людини в Україні, повідомляє "Громадське".

Як зазначається, у доповіді представлені результати моніторингу за період з 16 травня до 15 серпня 2018 року. Так, за вказаний період, за даними ООН, зафіксовано порушення щодо 23-х співробітників ЗМІ. Крім того, в ООН додали, що кількість нападів зросла на 210% порівняно з попереднім звітним періодом. Мова йде про порушення свободи вираження поглядів і свободи ЗМІ.

Серед іншого, ООН зафіксувала фізичні напади на журналістів із застосуванням насильства, у тому числі з летальними наслідками.

Крім того, в ООН заявили про відсутності прогресу у розслідуванні вбивств журналістів Павла Шеремета та Олеся Бузини.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 17 вересня у ході мітингу під Генпрокуратурою було зафіксовано напад на журналіста телеканалу Newsone Дарину Білеру, за вказаним фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Як зазначали у поліції, під час прямого включення на акції біля будівлі ГПУ невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя.