ua en ru

В Україні існує ризик відкоту реформ, - посол Франції

В Україні існує ризик відкоту реформ, - посол Франції Фото: Ізабель Дюмон (РБК-Україна)

Дюмон підкреслила, що перш ніж результати реформ стануть відчутні для українців, повинен пройти час

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вважає, що в Україні існує ризик відкоту реформ. Про це вона повідомила в спільному з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхель інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Вони (українці, - ред.) бачать, що Україна ще не пройшла точку неповернення. І це лякає. Вони не бачать поліпшень у повсякденному житті, але знають, що ситуація може і погіршитися. Ось чому ці останні реформи так важливі, особливо Антикорупційний суд, щоб показати: так, ми дійсно досягнемо цього", - підкреслила Дюмон.

Вона наголосила, що українській владі слід продовжувати реформування держави, адже Україна ще не пройшла точку неповернення у процесі реформ.

"Це питання, яким ми все задаємося протягом останніх років: чи була вже пройдена точка неповернення (у процесі реформ, - ред.)? Думаю, на жаль, поки що ні", - заявила посол і додала, що перш ніж результати реформ стануть відчутні для українців, повинен пройти час.

Нагадаємо, перший заступник глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон в інтерв'ю РБК-Україна повідомив, що відмова України від подальшої реалізації реформ може підірвати досягнутий раніше рівень економічної стабільності.