ua en ru

Україні варто ввести візовий режим із РФ і запровадити "чорні списки", - Омелян

Україні варто ввести візовий режим із РФ і запровадити "чорні списки", - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Ризик проникнення кіллерів в Україну з РФ є надзвичайно високим

Україна повинна запровадити візовий режим із Росією, а також так звані "чорні списки", а от повна заборона на в'їзд росіян не має сенсу. Так вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян, про що він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я не думаю, що повна заборона на в'їзд має сенс (росіян до України - ред.). Однозначно, повинні ввести візовий режим. Однозначно, повинні ввести посилений контроль за переміщеннями у прикордонній зоні. І є проект "Стіна". Повинні бути "чорні списки", безумовно. Тим паче, що вони працюють уже", - наголосив міністр.

За його словами, ці заходи української влади ще має бути посилено.

"Бо кіллери, які прибувають із території Росії, безумовно, діють на вказівку Путіна і на вказівку російського уряду, але вони проникають на територію України. Тому цей ризик є надзвичайно високим", - зазначив Омелян.

Нагадаємо, раніше голова парламенту Андрій Парубій заявляв, що під час наступного пленарного тижня Верховна Рада України може звернутися до Кабінету міністрів щодо запровадження візового режиму з Росією.

Водночас, за словами народного депутата Ірини Луценко, для введення візового режиму між РФ і Україною необхідно не менше 1,5 - 2 млрд гривень.