ua en ru

В Україні стартує реєстрація на ЗНО-2016

В Україні стартує реєстрація на ЗНО-2016 Фото: з 1 лютого можна реєструватися на зовнішнє тестування

Реєстрація на проходження ЗНО доступна з 12:00

В Україні сьогодні, 1 лютого 2016 року, стартує реєстрація на Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) для випускників шкіл та професійно-технічних навчальних закладів, щоб отримати право на вступ до вищих навчальних закладів країни. Реєстрація на проходження ЗНО доступна з 12:00.

Зазначимо, цього року для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти зобов'язані подати сертифікати ЗНО 2016 року. Кожен учасник тестування має право скласти тести максимум з 4 предметів із переліку: українська мова та література; історія України; математика; біологія; географія; фізика; хімія; англійська мова; іспанська мова; німецька мова; російська мова; французька мова.

Переклад завдань сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде здійснено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Для всіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів у 2016 році результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури будуть зараховуватися як оцінки за державну підсумкову атестацію, будуть визначатися на основі кількості балів, набраних за виконання завдань тільки з української мови. Як оцінки за державну підсумкову атестацію зараховуватимуться результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики або історії України (період ХХ - початок ХХІ століття).

Ознайомитися з порядком реєстрації на ЗНО можна за адресою.

Комплект реєстраційних документів необхідно подати до навчального закладу (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року), або вислати до 4 березня 2016 року на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти (для випускників минулих років, учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних, вищих навчальних закладів)

Нагадаємо, обов'язковими при проходженні ЗНО в 2016 році будуть два предмета.