ua en ru

В Україні стартував опалювальний сезон, підстав для росту цін на тепло немає, - уряд

В Україні стартував опалювальний сезон, підстав для росту цін на тепло немає, - уряд Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Україна вперше за останні роки повністю готова до опалювального сезону

В Україні сьогодні, 15 жовтня 2017 року, офіційно розпочався опалювальний сезон, підстав для росту цін на тепло немає. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Згідно з календарним планом, 15 жовтня в Україні розпочинається опалювальний сезон. Соціальні об’єкти - школи, дитсадки, лікарні - мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд - при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб", - йдеться в повідомленні.

В уряді запевнили, що Україна вперше за останні роки повністю готова до опалювального сезону - запаси палива створені. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, станом на вересень у підземних сховищах знаходиться 14,8 млрд м3 природного газу, що на 2,3 млрд м3 більше показника минулого року. Запаси вугілля - 1 980,5 тис. тонн, що на 568,3 тис. тонн більше торішнього показника.

Водночас у Кабміні підкреслюють, що забезпечення споживачів теплом і гарячим водопостачанням - пряма і повна відповідальність місцевої влади. Так само, як і формування тарифів за спожиті енергоносії.

Проте прем’єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово підкреслював, що підстав для підвищення ціни на газ в Україні наразі немає. Саме тому, впевнений глава уряду, на місцях не можна допустити росту цін на тепло та гарячу воду.

"Розраховую, що місцеві керівники відповідально поставляться до цього і не дозволять собі жодних підвищень", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що житлові будинки Києва підключать до опалення 16 жовтня 2017 року.