ua en ru

Кабмін створив Держслужбу якості освіти

Кабмін створив Держслужбу якості освіти Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна/Віталій Носач)

Новий орган замінить існуючу Державну інспекцію навчальних закладів України

Кабінет міністрів України схвалив створення Державної служби якості освіти як центрального органу виконавчої влади, реорганізувавши Державну інспекцію навчальних закладів України. Відповідний проект постанови було прийнято на засіданні уряду в середу, 6 грудня, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначається, що проект розроблено Міністерством освіти і науки України та є необхідним для реалізації Закону "Про освіту", ухваленого 5 вересня 2017 року Верховною Радою.

"Державна служба якості освіти є центральним органом виконавчої влади із забезпечення якості освіти з територіальними органами, на яку покладено повноваження щодо державного нагляду (контролю) у сфері освіти, затвердження нетипових освітніх програм дошкільної та загальної середньої освіти, акредитації юридичних осіб, що здійснюють незалежне оцінювання якості освіти та ведення їх реєстру", - йдеться у пояснювальній записці документу.

Крім того, як зазначено у записці, проект створення Держслужби якості освіти було обговорено із громадськістю в робочих групах під час підготовки Закону "Про освіту".

"Ці обговорення виявили схвальне ставлення до ідеї якнайшвидшого переходу від системи державного нагляду у сфері освіти до системи забезпечення якості освіти на усіх рівнях", - зазначено у пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, як повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, в Україні створять понад 96 тис. додаткових місць в дошкільних закладах до 2020 року