ua en ru

В Україні сьогодні стартувала вступна кампанія 2016

В Україні сьогодні стартувала вступна кампанія 2016 Фото: вступна кампанія

Прийом документів на основі ЗНО здійснюватиметься виключно в електронній формі

Вступна кампанія 2016 року стартувала в Україні сьогодні, 11 липня. З цього дня абітурієнти мають можливість подати документи для вступу у вищі навчальні заклади України.

Зазначимо, Міністерство освіти і науки України внесло зміни в правила вступу у вищі навчальні заклади в 2016 році. Так, вступна кампанія 2016 року відрізняється від попередніх, зокрема, форматом подачі документів: для вступу на бакалавра на основі результатів ЗНО документи приймаються виключно в електронній формі.


Крім того, у цьому році вступ до внз здійснюватиметься за новим єдиним переліком галузей і спеціальностей. Також для абітурієнтів-2016 відсутня норма про позаконкурсний вступ, ще однією новацією є "адресність держзамовлення".

Також, для вступної кампанії 2016 року МОН розробило повноцінну стратегію підтримки абітурієнтів з Криму і Донбасу з спрощеним вступом.

Також внесені зміни в профорієнтацію. Так, вступаючи на бакалаврат абітурієнти матимуть можливість подати 15 заяв на 5 спеціальностей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що абітурієнти з анексованого Криму і непідконтрольних територій Донбасу зможуть вступити в певні університети України не за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а склавши вступні іспити.