ua en ru

В Україні провели перші випробування вітчизняної крилатої ракети

В Україні провели перші випробування вітчизняної крилатої ракети Фото: випробування крилатої ракети (turchynov.com)

У ході випробувань перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети

В Україні відбулися перші випробування вітчизняної крилатої ракети. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, повідомляється на сайті Турчинова.

"Сьогодні відбулися успішні перші льотні випробування нової ракетної техніки - української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі", - заявив Турчинов.

Як зазначається, ракету було розроблено конструкторами державного підприємства "ДержККБ "Луч" у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

Крок за кроком! Перший випробувальний запуск української крилатої ракети.

Крок за кроком! Перший випробувальний запуск української крилатої ракети. Чому це важливо? Тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму, на озброєнні Збройних Сил України не залишилося жодної крилатої ракети.

Опубліковано Олександром Турчиновим 30 січня 2018 р.

У ході випробувань перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети.

"Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму, на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети. Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі", - заявив Турчинов, зазначивши, що ракетні комплекси такого класу "є важливим фактором стримування агресора".

Готовий ще один суттєвий аргумент для стримування агресора. Сьогодні відбулися успішні перші льотні випробування украї...

Опубліковано Олександром Турчиновим 30 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державний концерн "Укроборонпром" за 2017 рік передав силовикам 3673 одиниць військової техніки і озброєнь.