ua en ru

В Україні представили інноваційний танк для бою в міських умовах

В Україні представили інноваційний танк для бою в міських умовах Фото: Арсен Аваков

На презентації був присутній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

На тренувальній базі центру рекрутингового полку Національної гвардії України "Азов" сьогодні, 28 листопада, відбулася презентація інноваційного танка "Азовець". Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

На заході, зокрема, був присутній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Танк може бути використаний при веденні бою в міських умовах. У танка є два бойові модулі, які дозволяють операторам контролювати обстановку, маючи сектор огляду в 180 градусів кожен. Таким чином, швидкість реагування на обстановку збільшується вдвічі.

Азовец!Практически готов к испытаниям. Наш первый прототип, как мы его называем - инновационный городской танк! Мобильн...

Posted by Арсен Аваков on 28 ноября 2015 г.

На озброєнні танк має спарені авіаційні гармати з великою скорострільністю. Крім того, розробники спроектували унікальну захист машини, яка дає їй змогу протистояти майже всім відомим боєприпасів, передбаченим для ураження броньованої техніки. Керує бойовою машиною екіпаж з чотирьох бійців.

За словами Авакова, приблизно через місяць танк вже може бути поставлений на технічні польові випробування за участю державної комісії.

Нагадаємо, у наступному році українські танкісти отримають на озброєння танки "Оплот", які зараз йдуть на експорт.