ua en ru

В Україні відремонтували рекордну за 10 років кількість автодоріг, - Омелян

В Україні відремонтували рекордну за 10 років кількість автодоріг, - Омелян Фото: міністр інфраструктури Володимир Омелян

У 2016 році в країні відремонтували 1 тис. кілометрів доріг

В Україні в 2016 році відремонтували рекордну за 10 років кількість автомобільних доріг - близько 1 тис. кілометрів. Про це на підсумковій річній прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відремонтовано вперше за 10 років рекордну кількість автодоріг, близько 1 тисячі кілометрів", - заявив Омелян.

За його словами, протягом року ліквідували 66% ям на дорогах, нанесли 22 тис. кілометрів розмітки, а також встановили 60 тис. дорожніх знаків. У той же час за словами в. о. "Укравтодору" Славоміра Новака, в 2017 році будуть розроблені нові технічні стандарти з будівництва доріг.

"Дуже важливою буде підготовка нових технічних стандартів, створення так званих green book, де будуть зібрані всі технічні вимоги щодо проектування та будівництва, що спростить підхід підрядників до тендерних процедур, зробить їх зрозумілими і прозорими", - зазначив Новак.

За його словами, планується провести технічний аудит стану доріг та впровадити інформаційну систему збору даних по інтенсивності руху.

"Ми хочемо почати в наступному році переговори з ЄС, щоб зв'язати нашу мережу з європейськими коридорами в рамках мережі TNT", - додав Новак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стан українських доріг погіршився порівняно з 2014 роком.