ua en ru

В Україні скасована обов’язковість ветеринарного свідоцтва форми №2

В Україні скасована обов’язковість ветеринарного свідоцтва форми №2 Фото: міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко

Це дозволяє бізнесу зекономити кошти і час для власного розвитку

В Україні скасована обов'язковість ветеринарного свідоцтва форми №2. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Ми активно продовжуємо процес дерегуляції галузі. Зокрема, на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято розроблений Мінагрополітики проект постанови "Про внесення змін до Порядку видачі ветеринарних документів". Постановою скасовано обов'язковість ветеринарного свідоцтва форми №2, що дозволяє бізнесу заощадити кошти та час для власного розвитку", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Видача ветеринарного свідоцтва форми № 2 здійснювалася з метою визначення пункту походження зерна та простежування товарних потоків фуражного зерна.

Проте інформація, яка містилася у свідоцтві, дублювалася із інформацією, що міститься в товарно-транспортній накладній.

Натомість постановою передбачено добровільність отримання свідоцтва при переміщенні зерна, надання копії товарно-транспортної накладної органам ветеринарно-санітарного контролю та зазначення пункту походження зерна.

Нагадаємо, Україна готова знизити експорт сільгосппродукції в Росію до нуля.