ua en ru

В Україні опублікований закон про розмір допомоги сім'ям загиблих міліціонерів

В Україні опублікований закон про розмір допомоги сім'ям загиблих міліціонерів В Україні зрівняли допомога по загибелі міліціонера з виплатами військовим

В Україні сьогодні, 27 березня 2015 р., офіційно опублікований закон № 208-VIII "Про внесення змін до статті 23 закону "Про міліцію" щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва співробітників міліції. Закон опублікований в газеті "Урядовий кур'єр".

Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування.

Документом встановлюється єдиний підхід до виплати одноразової грошової допомоги правоохоронцям у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) або встановлення інвалідності на рівні з військовослужбовцями Збройних сил, інших силових відомств.

Документом вносяться зміни в закон України "Про міліцію" і встановлюється одноразова грошова допомога для членів сімей, батьків та утриманців працівників міліції у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб у разі їх загибелі при виконанні службових обов'язків.

У разі отримання поранення, яке призвело до встановлення інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ, працівники міліції будуть отримувати допомогу в розмірі 250-кратного прожиткового мінімуму в разі встановлення інвалідності I групи, 200-кратного при отриманні II групи, 150-кратного - у разі встановлення інвалідності III групи.

У випадку часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності розмір допомоги становитиме від 20-кратного до 100-кратного прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, Верховна Рада зрівняла допомога по загибелі міліціонера з виплатами військовим 13 лютого 2015 р. За відповідний законопроект № 1364 проголосували 235 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 7 березня.