ua en ru

В Україні оголошено штормове попередження на 17-18 січня

В Україні оголошено штормове попередження на 17-18 січня Фото: снігопади

Правоохоронці попереджають про можливі обмеження для руху транспорту

протягом 17-18 січня в ряді областей України очікуються дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети при сильному вітрі. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

зокрема, синоптики прогнозують протягом двох днів небезпечні стихійні явища на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Дніпропетровської, Полтавської, 18 січня та Харківської і Сумської областей.

"Негода може призвести до суттєвого ускладнення руху транспорту, тому для забезпечення безпеки дорожнього руху та безперебійної роботи снігоочисної техніки на складних ділянках автодоріг на час ліквідації наслідків стихії можливі обмеження пересування транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці рекомендують водіям без нагальної потреби не виїжджати на власному транспорті, а тим, хто виїхав, уважно стежити за повідомленнями щодо стану проїзду по дорогах України.

Крім того, "Укравтодор" закликала водіїв півдня і сходу України остерігатися ожеледиці в наступні три дня.

"Циклон, який вночі приніс щільні снігопади на північ і центр України припиняє свою активність, у той час як інший атмосферний фронт призведе до того, що на півдні і сході сніг випаде ще близько трьох діб", - наголошується в повідомленні.

На сьогодні, за даними "Укравтодору", проїзд автомобільними дорогами загального користування північної та центральної частини України забезпечені майже в повному обсязі. Виняток становлять кілька ділянок автомобільних доріг у Полтавській області, де через інтенсивні опади для того, щоб запобігти створення заторів обмежено рух вантажівок, а також скорочено кількість рейсів громадського транспорту.

Нагадаємо, раніше синоптики прогнозували погіршення погодних умов 16-19 січня по всій території України: сильний сніг, хуртовини, на дорогах ожеледиця.