ua en ru

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження Ілюстративне фото (pixabay.com)

Грози та шквали очікуються у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях

Погода в Україні 20-21 червня погіршиться: оголошене штормове попередження. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Українського гідрометцентру.

В Україні оголосили штормове попередження

Зокрема, грози та шквали очікуються у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях.

"У другій половині дня 20 червня та протягом доби 21 червня у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях грози, місцями значні дощі, град та шквали 15-20 м/с", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у середу анонсувалося, що погода в Україні 20 червня погіршиться, синоптики оголосили штормове попередження. Так, 20 червня вдень у західних областях місцями грози, в окремих районах - град та шквали 15-20 м/с.

Як писало РБК-Україна, до кінця цього тижня очікується лише посилення спеки. Зокрема, в Україні температура повітря вдень сягатиме +30 +36 градусів. На заході з 22-го червня буде трохи свіжіше, +24 +29 градусів.

При цьому прогнозувалося, що грозові дощі 21 червня пройдуть в західних областях, місцями переходячи в зливи, зі шквалом або градом.

Додамо також, з 18 по 23 червня в Україні, крім більшості районів західних областей, переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна безпека. У Києві в період з 18 по 23 червня надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.