ua en ru

В Україні морально застаріло 80% громадського транспорту, - МІУ

В Україні морально застаріло 80% громадського транспорту, - МІУ Фото: Володимир Шульмейстер

Кількість одиниць транспорту для міських перевезень зменшилася наполовину

В Україні 80% громадського транспорту морально і фізично зношене. Про це в ході семінару з питань сталого інвестування та функціонуванню міського громадського транспортного сектора в Україні повідомив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, передає кореспондент РБК-Україна.

"За роки незалежності кількість одиниць транспорту, задіяних у перевезеннях міських, зменшилася із 12,3 тис. до 6,2 тис., тобто наполовину. Замість цього у нас з'явилися маршрутні таксі, які зараз ми бачимо в містах. І мені прикро це бачити тому, що вони не відповідають питанням безпечного руху, вони не екологічні, вони жахливо виглядають", - заявив Шульмейстер.

Перший заступник МІУ додав, що тільки 20% з наявного громадського транспорту надають якісні послуги з перевезення, решта - морально і фізично зношені.

"На жаль, з того транспорту, який є у нас, з тих 6 тис. 80% не відповідають вимогам сучасності і вони зношені морально і технічно", - наголосив Шульмейстер.

Нагадаємо, наприкінці травня Київрада забезпечила пільговий проїзд у громадському транспорті для деяких категорій населення.