ua en ru

Україні слід відмовитися мріяти про членство в НАТО і ЄС, - Квасьнєвський

Україні слід відмовитися мріяти про членство в НАТО і ЄС, - Квасьнєвський Фото: Олександр Квасьнєвський виступив із дивною заявою

Квасьнєвський каже, що нічого не має проти цілей Києва коли-небудь стати повноправним членом Альянсу

Колишній президент Польщі Олександр Квасьнєвський переконаний, що Україні не варто й мріяти про вступ до Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Україні варто відмовитися від своєї мрії стати членом НАТО. Так само не варто зараз говорити і про досягнення мети стати повноправним членом ЄС", - заявив екс-президент Польщі.

Водночас сам Квасьнєвський, за його словами, "нічого не має проти цілей Києва коли-небудь стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу".


Виступаючи на заході Фонду імені Кербера у Варшаві, він висловив стурбованість із приводу безпеки своєї країни, країн Балтики і Молдови.

Крім того, Квасьнєвський заявив, що ситуація в цьому регіоні є найменш безпечною за 17 років, із тих пір, як Польща вступила до НАТО. Така ситуація, на його думку, склалася через високу активність російських військових у регіоні, особливо біля кордонів Естонії і Латвії, і в безпосередній близькості від Молдови.

Екс-глава Польщі також підкреслив, що через навчання РФ біля східних кордонів Північноатлантичного альянсу варто розраховувати на те, що під час саміту країн-членів НАТО 8-9 липня у Варшаві буде ухвалено рішення про посилення військової присутності в Польщі та країнах Балтики.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна вступить у Європейський Союз через 10 років.