ua en ru

В Україні через негоду знеструмлено майже 900 населених пунктів, - ДСНС

В Україні через негоду знеструмлено майже 900 населених пунктів, - ДСНС Фото: У ДСНС розповіли про наслідки негоди (facebook.com/MNSTERNOPIL)

Сильні дощі і пориви вітру знеструмили сотні населених пунктів по всій країні

В результаті несприятливих погодних умов у період з 29 червня по 30 червня в Україні знеструмлено майже 900 населених пунктів. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що в результаті сильних дощів та поривів вітру, через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 881 населеного пункту в 10 областях, а саме: Волинська - 236 н. п., Хмельницька - 262 н. п., Львівська - 135 н. п., Чернівецька - 76 н. п., Тернопільська - 69 н. п., Вінницька - 37 н. п., Житомирська - 28 н. п., Рівненська - 22 н. п, Київська - 15 н. п. і Луганська - 1 н. п.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській області від удару блискавки загинули двоє дітей. Крім того, в результаті негоди на території Волинської, Закарпатської, Львівської, Рівненської та Чернівецької областей в результаті сильних дощів та поривів вітру повалено 216 дерев, пошкоджено 75 покрівель житлових будинків і 50 об'єктів соціально-побутової сфери.