ua en ru

В Україні через негоду знеструмлено 236 населених пунктів

В Україні через негоду знеструмлено 236 населених пунктів Фото: в Україні знеструмлено 236 населених пунктів у п’яти областях

Населені пункти знеструмлені у Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Закарпатській областях

Внаслідок несприятливих погодних умов в ніч з 20 на 21 червня через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 236 населених пунктів у п’яти областях України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"В ніч з 20 на 21 червня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 236 населених пунктів у п’яти областях, а саме: Івано-Франківська - 90 н.п., Львівська - 79 н.п., Тернопільська - 39 н.п., Хмельницька - 19 н.п. та Закарпатська - 9 н.п.", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, до відновлення енергопостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області в результаті погіршення погодних умов 20 червня близько 15:00 (сильний дощ, грози, місцями град, шквалисте посилення вітру), загинула одна людина, ще четверо отримали травми.