ua en ru

В Україні через негоду знеструмлено майже 1 тис. населених пунктів

В Україні через негоду знеструмлено майже 1 тис. населених пунктів Фото: снігопади в Україні

Зокрема в 11 областях країни

Протягом 12-13 листопада внаслідок несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач в Україні сталося знеструмлення 955 населених пунктів в 11 областях. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що до відновлення електропостачання населених пунктів задіяно 336 аварійних бригад обленерго.

"Станом на 21:00 13 листопада залишилося відновити 642 населені пункти у дев'яти областях", - йдеться в повідомленні.

Найбільшу кількість снігового покрову, до 50 см, рятувальники зафіксували у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

"У Київській, Вінницькій та Черкаській областях спостерігаються сніг із дощем, а в Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій - місцями, в Одеській, Миколаївській, Херсонській - іде дощ, на решті території країни без опадів", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що до ліквідації наслідків негоди всього залучено 4 тис. 513 осіб та 1 тис. 565 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 255 одиниць техніки та близько 900 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок негоди в Україні було знеструмлено 430 населених пунктів у 9 областях України.