ua en ru

В Україні необхідно сознать незалежний антикорупційний суд, - постпред МВФ

В Україні необхідно сознать незалежний антикорупційний суд, - постпред МВФ Фото: постпред МВФ в Україні Йоста Люнгман (фото: imf.org)

На думку постпреда, суд повинен володіти великим рівнем незалежності і компетенції

Після створення антикорупційних агентств, що займаються розслідуваннями фактів корупції потрібно формувати антикорупційний суд. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман.

"Потрібно докладати ще більше зусиль для боротьби з корупцією в Україні. Нас надихає робота НАБУ в цій сфері. Видається логічним, що наступний крок, який необхідно зробити після створення антикорупційних агентств, що займаються розслідуваннями фактів корупції, це - формування антикорупційного суду", - заявив Люнгман.

На думку постпреда, антикорупційний суд повинен володіти великим рівнем незалежності і компетенції, а судді, які пройшли крізь фільтр спеціального відбору, правом розглядати і виносити негайні, незалежні та юридично бездоганні рішення у справах, пов'язаних з корупцією.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив про необхідність прискорити створення в Україні антикорупційного суду.