ua en ru

Україні необхідно розвивати космічну розвідку і виробництво ракетних систем, - Турчинов

Україні необхідно розвивати космічну розвідку і виробництво ракетних систем, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Секретар РНБО зауважив, що "у світі не всі радіють з наших космічних програм"

Україні необхідно розвивати космічну розвідку і виробництво ракетних систем. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, представляючи нового Голову Державного космічного агентства України Павла Дегтяренка у четвер, передає прес-служба РНБО.

Секретар РНБО зауважив, що "у світі не всі радіють з наших космічних програм".

"Є постійні спроби, насамперед, з боку Російської Федерації, скомпрометувати нашу країну, призвести до зупинки або блокування наших ракетно-космічних програм. І останні провокації навколо цього вкотре це засвідчили", - підкреслив Турчинов.

Серед пріоритетних завдань він назвав реалізацію "важливих оборонних програм, пов'язаних з виробництвом нових потужних ракетних систем, та якісного покращення позицій в питаннях космічної розвідки".

"У нас немає багато часу, нам потрібні інноваційні рішення і конкретні результати. Задачі дуже серйозні, але ми здатні їх розв'язати", - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України звільнив Юрія Радченка з посади голови Державного космічного агентства, призначивши замість нього Павла Дегтяренка.