ua en ru

Україні необхідно якнайшвидше приєднатися до Гаазької конвенції про захист прав дитини, - уповноважений з прав дитини

Україні необхідно якнайшвидше приєднатися до Гаазької конвенції про захист прав дитини та співпрацю у питаннях міждержавного усиновлення. Про це під час брифінгу заявив уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Приєднання України до Гаазької конвенції зобов'яже не тільки сім'ї інформувати про долю дитини, а зобов'яже й органи державної влади (країн, в які усиновлені наші діти) надавати нам вчасну, всебічну, якісну інформацію про умови проживання, про зміни в долі дитини", - зазначив Павленко.

За його словами, приєднання до цього документа є надзвичайно важливим кроком для нашої держави, адже це дасть змогу органам опіки, консульським установам та посольствам здійснювати ефективніший нагляд за дотриманням прав українських дітей, усиновлених за кордон, та отримувати повну інформацію про них.

На переконання Павленка, Гаазька конвенція остаточно ліквідує можливості для нелегальної і посередницької діяльності в міждержавному усиновленні.

"Допоки українських дітей усиновлюють іноземці, маємо використовувати всі можливі засоби для захисту їх прав та інтересів, а одним із таких засобів і є Гаазька конвенція", - наголосив уповноважений Президента України з прав дитини.

Читайте також: За межами України перебувають 21 тис. 574 дитини, усиновлені у 34 країнах світу, - уповноважений з прав дитини