ua en ru

Україна потребує реформи аудиту, - Мінгареллі

Україна потребує реформи аудиту, - Мінгареллі Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

Наріжним каменем між Україною та ЄС є угода про асоціацію з ЄС

Україна потребує реформи аудиту. Про це під час конференціі "Майбутнє аудиторської професії: міжнародний досвід та шлях Украіни" заявив глава представництва ЄС в Украіні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наріжним каменем між Україною та ЄС є документ під назвою угода про асоціацію з ЄС. Основним завданням є стимулювання та гармонізація українського законодавства із такими ж нормами ЄС. Україна потребує реформи аудиту, не тільки для угоди про асоціацію, а й для досягнення доброчесності. Стало катастрофою те, що 2 роки реформа блокувалася в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляла, що після того, як Україна виконає всі умови угоди про асоціацію з Європейським союзом, не залишиться аргументів проти членства країни в ЄС.

"Після її (угоди про асоціацію з ЄС, - ред.) виконання вже практично ні в кого, ні в Україні, ні в країнах ЄС не буде аргументів, чому Україна не могла б стати членом ЄС", - заявила Климпуш-Цинцадзе.