ua en ru

Україні не варто вимагати включення в УА з ЄС пункту про перспективу членства, - Тарасюк

Україні не варто вимагати включення в угоду про асоціацію з ЄС пункту про перспективу членства.

Україні не варто вимагати включення в угоду про асоціацію з ЄС пункту про перспективу членства. Сьогодні це може загострити внутрішньополітичну ситуацію, заявив глава комітету ВРУ з питань закордонних справ України Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам не варто ставити поки що жорстко питання і умову про членство України в ЄС (як обов'язковий пункт в угоді з ЄС про асоціацію). Це може викликати негативну реакцію у суспільстві, враховуючи те, що відбувається", - сказав Тарасюк.

Народний депутат і голова комітету з закордонних справ України вважає, що Верховна Рада України повинна найближчим часом прийняти всі необхідні законодавчі акти для подачі заявки на підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, раніше лунали пропозиції, що українська сторона має всі підстави вимагати включення в угоду про асоціацію нового пункту про чітку перспективу членства України в ЄС. Єврокомісари, які перебували в Україні в рамках врегулювання політичної кризи, також не виключали такої можливості.