ua en ru

В Україні почне працювати представництво Регіонального екологічного центру

В Україні почне працювати представництво Регіонального екологічного центру Фото: Остан Семерак (kmu.gov.ua)

Кабмін сьогодні підписав Угоду про відкриття офісу РЕЦ на території України

Міністр екології та природних ресурсів України повідомив, що в Україні почне працювати офіційне представництво Регіонального екологічного центру (РЕЦ) - міжнародної організації, штаб-квартира якої знаходиться в Будапешті. Про це він повідомив у Facebook.

Кабмін сьогодні, 16 січня, підписав Угоду про відкриття офісу РЕЦ на території України.

Міністр зазначив, що РЕЦ майже 30 років допомагає країнам - кандидатам на вступ до Європейського союзу та країн Східного партнерства адаптуватися до екологічним нормам ЄС.

"Що це означає для України і нашої екологічної політики? По-перше, РЕЦ буде сприяти активній адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС, а відповідно впроваджувати екологічні пункти Угоди про асоціацію. По-друге, йдеться про цілком реальну технічну допомогу. РЕЦ раніше вже реалізував в Україні близько 40 екологічних проектів. По-третє, (воно ж і по-перше:) - одним з важливих постулатів у роботі РЕЦ є напрацювання в напрямку зміни екологічної свідомості через спільні проекти з організаціями громадянського суспільства та муніципалітетами на місцях", -написав Він.

В Україні нарешті почне працювати офіційне представництво Регіонального екологічного центру - міжнародної організації, ш...

Опубліковано Остапом Семераком 16 січня 2018 р.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України схвалив Національну стратегію поводження з відходами до 2030 року.